www.superna.hrNovosti - Edukacija, radionice, predavanja, seminariMeđunarodna radionica o komercijalnim standardima kvalitete za svježe voće i povrće

Kontaktirajte nas

Superna d.o.o.
Nova adresa ureda:
Radnička 15, Savska Ves
HR-40000 Čakovec
Tel. +385-40-499-450
E-mail: info@superna.hr

Partneri

IRE CRP NALED AUTONOMNI CENTAR - ACT REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA MEĐIMURJE – REDEA D.O.O.

Međunarodna radionica o komercijalnim standardima kvalitete za svježe voće i povrće

17.-20. listopada 2011., Hotel Lero, Dubrovnik, Hrvatska

U razdoblju od 17. do 20. listopada 2011. godine, u hotelu Lero u Dubrovniku, održat će se međunarodna radionica o  komercijalnim standardima kvalitete za svježe voće i povrće za zemlje jugoistocne, sredisnje i istocne Europe. Organizatori ove radionice, Udruga hrvatskih tržnica (UHT), Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Republike Hrvatske te United Nations Economic Commission for Europe (UNECE) prepoznali su važnost ovakve radionice za napredak poljoprivrede u cijeloj regiji, usklađivanje sa standardima EU i povećanje izvoza.

Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresirani iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Kosova, Rumunjske, Bugarske, Slovenije, Rusije, Ukrajine, Turske i drugih zemalja.

Ciljevi ove međunarodne interaktivne radionice su:

  • Poticanje korištenja UNECE standarda za svježe voće i povrće kao međunarodne reference
  • Jačanje institucionalne i tehničke infrastrukture potrebne za provedbu i kontrolu standarda u zemljama jugoistočne, srednje i istočne Europe
  • Interpretacija standarda u zemljama Europske unije (EU)
  • Pozivanje sudionika da sudjeluju u nezavisnom radu UNECE-a na standardima
  • Jačanje regionalnih mreža nacionalnih i međunarodnih stručnjaka.

 

Radionica će uključivati brojne diskusije, razmjenu iskustava i dobrih praksi vezanih uz standardizaciju i primjenu međunarodnih standarda, sustav kontrole kvalitete te osiguravanje i održavanje komercijalne kvalitete svježeg voća i povrća. Unutar četiri dana radionice, posjetit će se postrojenje za proizvodnju i pakiranje kako bi se vidjela praktična primjena standarda za agrume, a održat će se tri praktična treninga za standarde. Osim standarda za agrume, na radionici će se predstaviti standardi za jabuke, jagode, rajčice, zelenu salatu i kovrčavu endiviju.

Sudionici će dobiti mogućnost da postave pitanja stručnjacima, diskutiraju o problemima s kojima se suočavaju te dobiju preporuke i smjernice za buduće poslovanje.

Ovdje možete preuzeti dokumentaciju za prijavu na međunarodnu radionicu o komercijalnim standardima kvalitete za svježe voće i povrće za zemlje jugoistočne, središnje i istočne Europe.

Program radionice 
Obrazac za prijavu
Upitnik za sudionike

Doktor za projekte

Doktor za projekte Doktor za projekte Doktor za projekte

Gdje nas možete sresti

«
Veljača 2017
»
P U S Č P S N
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
0
0
0
0
0